Syksyinen Juustokakku


Pohja:

160 g gluteenittomia digestivekeksejä

4 rkl WellaWareSupernutrition Luomu Tyrnirouhe

75 g laktoositonta voita


Täyte:

4 liivatelehteä

400 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon Philadelphia)

1 - 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

1 dl WellaWare Supernutrition Granaattiomenajauhe

4 dl laktoositonta kuohukermaa

2 rkl kiehuvaa vettä


Kuorrute:

Yhden granaattiomenan siemenet

Granaattiomenan mehu ja vettä=1 dl

2 liivatelehteä

2 rkl kiehuvaa vettä


Valmistusohje:

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon ja sekoita lopuksi mukaan tyrnirouhe. Laita leivinpaperi irtovuoan (n.25cm lev.) pohjalle ja levitä keksi/rasva seos vuoan pohjalle tasaisesti. Liota 4kpl liivatetta kylmässä vedessä 5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon ja lisää granaattiomenajauhe. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata liivatteet kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate juuston joukkoon sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan ja kääntele varovasti tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään tunneiksi/yön yli.


Kuorrute:

Laita 2kpl liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet veteen ja lisää granaattomenamehu-vesiseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään ainakin ½ tunniksi. Irroita vuoka varovasti kun kakku on jähmettynyt varmasti kokonaan. Voit tehdä tummasta suklaasta sulattamalla koristeita kakun päälle.