Nyt kun taas joku paikka on rikki, leikkaus edessä ja ratsastuksesta tulee taukoa, osaan arvostaa taas terveitä päiviä entistä enemmän. Jo kolmas leikkaus muutaman vuoden sisään pistää tietysti miettimään että miksi aina minä, mutta toisaalta nämä tauot kasvattavat luonnetta aika paljon. Ihan oikeasti te joilla on kroppa kunnossa, uskaltakaa nauttia ja tehdä! Kuulostaa varmaan todella kliseiseltä, mutta eläkää joka päivä täysillä ja arvostakaa terveyttä!


Terveys on tärkein" on lause, jota minullekkin on hoettu jo pitkään. Lepo, liikunta ja ravinto ovat kolme asiaa joita ilman ei voi kukaan elää, ainakaan kovin pitkään. Itse laiminlyön itseäni eniten olemalla välinpitämätön esimerkiksi ruokailujen suhteen, syön useimmiten mitä sattuu ja miten sattuu. Nyt olen halunnut tehdä lupauksen, että keskityn enemmän omaan hyvinvointiini. Cera syö viimeisen päälle terveellisesti, miksi siis en itse söisi edes vähän paremmin? Työskentelemme ratsukkona, joten kummankin terveys on yhtä tärkeää.

Oi vitsit mitä herkkuja mulle saapuikaan postissa! BackOnTrackin ruusunmarjarouhetta ja WellAware ananas- ja mangosmoothiejauhetta! Cera on aiemmin syönytkin ruusunmarjaa, mutta nyt uskaltauduin itsekkin sitä maistamaan ja yllätyin erittäin positiivisesti! Hyvän maun lisäksi ruusunmarja on oikea terveyspommi, luokittelisin sen oikeastaan niinkutsutuksi "superfoodiksi". Ruusunmarjarouhe sisältääkin erittäin tehokkaita antioksidatiivisia vitamiineja; c-vitamiinia, e-vitamiinia, beetakaroteenia ja näiden lisäksi myös kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, foolihappoa, bioflavonoideja, lykopeenia ja pektiinejä. Se suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä, sekä lisää nivelten liikkuvuutta.
Olen jo aiemmin tutustunut ruusunmarjan hyödyistä nivelongelmiin, sillä itselläni kun tuo polvi vaivaa säännöllisesti. Myös Ceran nivelhuuhteluiden jälkeen olen pyörinyt netin syövereissä googletellen luonnollisia hoitokeinoja nivelongelmiin ja jatkuvasti esille on noussut ruusunmarja, siksi Cera alkoikin syömään sitä. Annos hevosille on 5-10g / 100kg, ihmiselle 1rkl (10g).WellAware smoothiejauheet ovat 100% sumukuivattua papaijaa, mangoa, ananasta, tamarindia, punajuurta, pinaattia tai karvaskurkkua ja ovat yksinkertainen tapa tasapainottaa ja maksimoida päivittäistä hyvinvointia sekä suorituskykyä. Sekoita jauhe smoothieisiin tai mehuihin, 2rkl riittää. Voit myös miksata makuja keskenään. :)

Kuuman (ja miksei myös kylmänkin) kesäpäivän pelastaakin jääkylmä ihana smoothie, joka on helppo valmistaa kotona. Näin tietää oikeasti mitä se sisältää ja siitä voi tehdä haluamansa kaltaisen. 

http://mandi-amancer.blogspot.fi/2016/07/kesaherkkuja.html